Pienetkin muutokset aikaansaavat oivalluksia!

Digitutor

Ulvilan esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen digitutorit kokoontuivat syyslukukauden ensimmäiseen tapaamiseen torstaina 29.8.  Mahtava joukko osaamista! Mukana olivat jo vuoden tutoroinneiden lisäksi uudet, aloittelevat tekijät.

Aluksi mietittiin, mitä digitutorointi oikein on. Onko digitutor innostaja, pelon poistaja, someettori, lukkoseppä, konkretisoija, kuraattori, infoähkyn purkaja vai tätä kaikkea? Tärkeimmäksi tehtäväksi nousi tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tukeminen, vertaistuki omassa toimintayksikössä.   Kun enää ei kouluissa yksittäisen opettajan tai ryhmän osaaminen riitä, voimme digitutoroinnilla tukea kollegoitamme.

Kokouksessa saimme aikaiseksi itsellemme lukuvuosisuunnitelman.  Aivan ensiksi on otettava aikaa tutustumiseen, oppimiseen, etsimiseen, kokeilemiseen; mitä voisi olla erilaisten sovellusten, laitteiden, ympäristöjen ja  menetelmien opetuskäyttö. Elo- ja syyskuun tehtäviksi nousivat; a) lukuvuosisuunnitelmaan sisällytettävät tvt-sisällöt luokka-asteittain/oppiaineittain, b) oman tehtäväkuvan muotouttaminen ja sopiminen esimiehen kanssa c) blogiin kirjoittaminen. Lukuvuoden yhteistapaamisia/kokouksia on neljä: 29.8. ja 1.10. ja 23.1. sekä ITK-konferenssin yhteydessä 10.-11.4.

Digitutorit kertoivat, miten työtä vois käytännössä tehdä.  Erilaisia malleja löytyi:  vastaanottoajat, kokousten alussa lyhyt opetus/vinkkausinfo, digitutorin vetämät koulutukset ja yhteistapaamiset, tvt-vinkit, pienryhmät, bloggaus.

Digitutoreina toimivat lukuvuonna 2013-2014

 • Auli Antti, Olavin koulu
 • Juha Jaatinen, Friitalan koulu
 • Markku Järvenpää, Ulvilan lukio
 • Päivi Kankaanpää, Päiväkoti Metsätähti
 • Keijo Koivisto, Koskin koulu
 • Päivi Kuusisto, Kaasmarkun Pikkulasten koulu
 • Terhi Lehtinen, Harjunpään koulu
 • Heli Peltoniemi, Päiväkoti Tuulenpesä
 • Sanni Puntila, Ulvilan yhteiskoulu
 • Tiina Rantala, Kaasmarkun koulu
 • Juha Ratola, Vanhankylän koulu
 • Kaisa Reunanen, Olavin koulu
 • Marja-Kaisa Roivainen, Ulvilan lukio
 • Suvi Sinkko-Latvala, Ulvilan yhteiskoulu
 • Reija Turunen, Päiväkoti Peltowilla
 • Katri Uusiaro, Päiväkoti Peltowilla.

One thought on “Pienetkin muutokset aikaansaavat oivalluksia!

 1. Mitä digitutorit sitten oikein tekevät? En ole saanut asian tiimoilta mitään vinkkejä, yhteistyötarjouksia…Itse olen tehnyt materiaalia,, pohjia ja vinkkejäkin tänne mutta ei niihin ole tullut kommentteja. Enemmänkin voisin esitellä ideoita keväällä (tietysti ilman korvausta) jos jonkinnäköistä heräämistä syntyisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s